Haluaisitko tuotannon esimieheksi kasvuyritykseen?

Mitä tarjoan?

Tehtävässä toimitaan tuotannon henkilöstön lähiesimiehenä. Yhteistyötä, esihenkilötehtäviä ja päivittäisiä päätöksiä sekä johtamistoimenpiteitä henkilöstön hyvinvoinnin ja työpanoksen eteen. Näitä asioita ja paljon muuta tarjotaan työnjohtajan tehtävässä FinnProfiles Oy:ssa.

Millaisesta työnantajasta on kysymys?

Finnprofiles Oy on oikeasti kasvuyritys, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi räätälöityjä tiivistys- ja eristysratkaisuja laajasti eri teollisuuden aloille ja käyttötarkoituksiin. Yritys on 30 vuoden aikana kehittynyt merkittäväksi yhteistyökumppaniksi ja OEM-toimittajaksi useille johtaville yrityksille kansainvälisesti mm. ajoneuvo-, raide-, rakennus-, meri- ja prosessiteollisuuden sekä infrastruktuurin alueilla. Hyvin toimiva tuotanto on keskeisessä roolissa kasvun mahdollistamisessa. FinnProfiles Oy:n onnistumistarinoita löydät sivulta https://www.finnprofiles.com/fi/.

Vahva talous mahdollistaa kasvua ja sen investointeja. Lisää taloustietoja saat täältä.

Minkälainen työtehtävä?

Työnjohtaja vastaa henkilöstöstään. Heidän hyvinvoinnistaan, työpanoksesta ja töiden organisoinnista siten, että päivittäinen, suunnitelman mukainen tuotantomäärä syntyy asiakkaan laatukriteerien mukaisesti. Vastuu aikatauluissa pysymisestä sekä tuotantosuunnitelmiin, että toimitusaikoihin nähden on hyvin keskeinen osa tehtävää. Tuotantotoiminnan jatkuva parantaminen sekä yritys- ja turvallisuuskulttuurin edistäminen liittyvät olennaisesti työnjohtajan tehtävään. Tehtävän haltijan ensisijainen sidosryhmä on tuotantohenkilöstö, mutta luonnollisesti myös muu organisaatio. Hyvän työilmapiirin ylläpitäminen ja kasvattaminen ovat luonnollisesti mukana päivittäisessä työskentelyssäsi esihenkilönä. Onnistuneella työpanoksen ohjauksella vaikutetaan hyvin paljon asiakaskokemukseen. Työnjohtajan lähiesimies on tuotantojohtaja mutta hän tekee tiivistä yhteistyötä myös hankinta- ja laatupäälliköiden kanssa.

Mitä saat itsellesi?

Avainpaikan kasvuyrityksen tuotannon esihenkilönä. Pääset kehittämään ja kehittymään tehtävässäsi nuorekkaan henkilöstön kanssa. Työpäivät ovat vaihtelevia ja välillä vaativiakin edellyttäen hyviä sosiaalisia taitoja ja rohkeutta vuorovaikutukseen.

– Aloitus sopimuksen mukaan
– Vakituinen työsuhde, sijainti Sastamala
– Palkka 3 000 – 3 700 € / kk riippuen osaamisesta

Ollaan yhteydessä! Kerron lisää tästä mahdollisuudesta, milloin vaan sinulle sopii!

Terveisin Vesa Klinge, 0400 262 110, vesa.klinge@hunajalaituri.fi, www.hunajalaituri.fi